La Demencia, aquells bojos. “Volveremos!”

Posted: Mai 7, 2012 in ACB, Bàsquet històric
Etiquetes: , , , ,

estudiants bàsquet

Era el 14 d’abril del 2005, el meu amic Jordi i un servidor estàvem disfrutant d’unes merescudes cerveses en un bar de Lloret de Mar quan de sobte apareixen uns madrilenys, pare i fill.
“Són massa macos per ser del R. Madrid” – li comento al Jordi mig irònicament.
Dos minuts més tard ja estem entaulant conversa.
Eren seguidors de l’Estudiantes i havien vingut per animar al seu equip a la Final Four de l’Eurocup que es disputava a Girona aquell mateix cap de setmana. El seu coneixement de bàsquet era inversament proporcional a la seva amabilitat, és a dir gairebé nul. L’Estudiantes havia perdut a les semifinals i l’endemà només li quedava lluitar pel tercer i quart lloc.

“Pues nada, aquí me sobra una entrada para mañana, ¿la queréis?”
 I com que el meu amic no podia anar-hi jo no ho vaig dubtar ni un instant, cap a Girona!

Vaig arribar molt d’hora, uns 30 minuts abans del començament del primer partit, pensant que em trobaria el camp gairebé buit. I efectivament, gairebé… Davant de la meva incredulitat, uns 300 “bojos” hi havia ja cantant i corejant el nom de tots els jugadors del seu equip mentre aquests tot just feien els estiraments. Eren els de “La Demencia”, la increïble afició de l’Estudiantes. Si, bojos, però s’ho passaven millor que ningú i el meu seient estava enmig de tots ells. “Què faig, què faig?”. Doncs cap allà al mig, oeoeoe!! La resta és ja un record imborrable que m’ha quedat en la retina, passant una de les millors estones que recordo en una grada d’una pista de bàsquet. Els del Ramiro perdent de 30 en un partit pel 3er i 4rt lloc i nosaltres sense parar d’animar, de fer bromes, de riure’s d’un mateix…
En definitiva, que em vaig sentir un privilegiat per tenir l’oportunitat de viure un partit rodejat d’aquesta meravellosa afició i així poder entendre el que representa l’Estudiantes per tots ells: una forma de vida, de fer comunitat, la cultura del Ramiro!

Si, ahir l’Estudiantes va baixar a LEB d’Or, però un club amb la seva tradició i afició és igual on estigui. Perquè les aficions són les que fan gran a un club i a un esport.

Ah! i tal com anuncia avui la web de l’Estu: “Volveremos!”.
Aquells bojos…

afició la demencia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s